De Oostkust van Melbourne tot en met Rainbow Beach
Door: Jolien en Rob
Blijf op de hoogte en volg Rob en Jolien
29 Januari 2008 | Australië, Rainbow Beach
Na iedereen gedag te hebben gezegd door middel van een P-party (kom verkleed als iets dat begint met de letter P) begon onze zomervakantie met de openingsdag van de Australian Open Tenniskampioenschappen. Wij hebben ons hier vermaakt met het kijken van wedstrijden van o.a. Carlos Moya, Tommie Robredo en Elena Dementieva. De volgende dag vertrokken wij dan echt, nouja…. na eerst nog een keertje terug voor de tas van Jolien, richting de grens met New South Wales. Halverwege hebben we overnacht op onze eerste ‘bushcamping’. Dat betekent zoveel als een grasveldje met een houten hekje eromheen en een soort van toilet, maar ook gratis!!! De volgende dag gingen we door de Snowy Mountains (25 graden en groene pistes) via een smal ontgeasfalteerd weggetje naar boven. Voor dit overweldigende natuurschoon hadden we de grotten van Bucan bekeken met stalactieten en stalagmieten. Daarna was het 80 km lang grind en zand met suïcidale kangoeroes die voor de auto langssprongen. Jolien kneep hem af en toe en beetje als ik meer op de kangoeroes lette i.p.v. de afgronden te ontwijken. Prachtige vergezichten en wildleven wisselde zich af en ver na sluitingstijd kwamen wij aan bij onze camping in Mt Kociuszko NP (Nationaal Park) waar we gelukkig nog een plekje konden krijgen. Eten werd ons lastig gemaakt door de brutale (op)possums die ons afval erg interessant vonden. De dag erna stond de hoofdstad Canberra (zeg Kenbrâh) op het programma waar wij het parlement hebben bekeken en de Black Mountain Tower met uitzicht over de hele streek. Onderweg hebben we nog even gestopt bij de “Big Mahino”, een voorbeeld van de Australische fascinatie voor grote dingen. In Australië vind je o.a. een grote banaan, ananas, garnaal en dus een schaap. Onze overnachting was gepland in Abercrombie NP waar wij nog een nachtelijke wombatjacht hebben ondernomen. Helaas zonder succes. Wel heeft Rob een platypus gevonden (of was het toch een eend?:P). Dag 5 leidde ons via de Blue Mountains naar Sydney. De Blue Mountains moeten we nog een keertje doen omdat de weersomstandigheden (mist en regen) het onmogelijk maakte om meer dan 40 meter voor je te zien. Snel doorrijden dus naar Sydney. In Sydney zijn we op zoek gegaan naar onze camping in Lane Cove NP. De kunst van het juist bewijzeren van de weg is iets wat de Australiërs nog moeten leren. Gedurende onze 2e dag in Sydney hebben wij de typische attracties in Sydney bekeken: de Harbour Bridge, Opera House en de Rocks. ’s Avonds hebben we overheerlijk gegeten in de Darling Harbour onder het genot van een maffe Franse show op het water. De volgende ochtend vond Jolien het nodig om alle schoolverslagen af te ronden. Dit duurde langer dan verwacht, doordat er nog op de feedback formulieren vanuit Melbourne gewacht moest worden. Maar tegen een uur of 3 was het dan toch eindelijk af en naar paps verzonden!!!
21 Januari was het een dag om iets rustiger aan te doen en wat te genieten van de mooie dingen wat het leven te bieden heeft, namelijk: wijn, bier, kaas en chocolade! We hebben een tocht door Hunter Valley gemaakt waar wij getracht hebben professioneel over te komen tijdens het wijnproeven. Rob heeft uiteraard alleen diverse soorten water geproefd, want er moest ook gereden worden. De volgende dag was doorrijdag, oftewel 500 km rijden. Onderweg wel even gestopt bij de beste pies van Australië: Fredo pies. Dag 10 leidde ons van Lismore naar Lamington NP. Onderweg heeft Rob een zwarte slang gezien tijdens een (jeukende) boswandeling en hebben we een korte wandeling gemaakt bij Natural Bridge NP. Gevolgd door een avondwandeling met Pademelons (walibies). De donderdag erna was het tijd voor wederom een wandeling naar een fantastisch uitzicht. ’s Middags hebben we rondgelopen in Surfers Paradise en aan het einde van de middag zijn we op bezoek geweest bij Frans Wilbrink (oftewel de broer van opa Frits). Wat erg gezellig was! Toen was het tijd voor onze eerste echte barbie! De dag voor Australia day was het Jolien dag:D Toen zijn we naar Warner Bros Movie World geweest. Oftewel achtbanen, waterbaan, shows en natuurlijk de ‘where is Bugs Bunny’ Ride in kids World. Op 26 Januari was het Australia Day. Omdat we gehoopt hadden op een soort van Australische Koninginnedag zijn we naar Brisbane gegaan. Daar hebben we wat vrienden van Jolien (van Melbourne) opgezocht en zijn we naar de festiviteiten gegaan. In plaats van bier drinken en feestvieren was het een marktje bezoeken en kijken naar zwemmende mensen in een kleine Lagune, niet echt een Koninginnedag dus.. Wel was het erg leuk om iedereen weer te zien! In de avond hebben we met z’n alle gebbqt en zijn we naar het vuurwerk wezen kijken, dit was wel erg mooi! Doordat we zulke volle dagen achter de rug hadden waren we beiden erg moe en was het om 10 uur al bedtijd. Op onze 2e dag in Brizzie zijn we naar de Andy Warhole tentoonstelling gegaan waar wij de bekende soepblikken en Marilyn Monroe’s hebben bekeken. Maar de 2e activiteit was de beste van allemaal: Lone Pine Koala Sanctuary. Hier mocht je voor een kleine extra bijdrage op de foto met deze pluizeballetjes. Een poging er snel een in de rugzak te stoppen werd niet echt gewaardeerd. Het park hebben we verder verkend samen met Carla & Colin, welke Jolien kende vanuit Melbourne. De volgende dag zijn we naar Noosa gegaan, een hele mooie, zomerse en aantrekkelijke stad waar we al een huisje op het oog hebben;).
Momenteel zitten we in Rainbow Beach waar wij morgen zullen vertrekken voor onze 3 daagse safari op Fraser Island. We hebben in deze 2 weken al meer dag 3000 kilometer afgelegd en vanaf nu gaan we het qua kilometers wat rustiger aan doen. Bekijk vooral de foto’s die we erbij hebben gevoegd, want ze zijn echt de moeite waard!
29 Januari 2008 - 10:44
Henrieke:
Hey reizigers!
Wat een mooi verhaal weer en inderdaad wat een mooie foto's! Super! Jullie zien van alles en jullie vermaken je prima als ik het zo lees en zie :)
Pas goed op julliezelf en geniet nog even!
Liefs henrieke -
29 Januari 2008 - 10:56
Manon:
Lieverds!
Wat een topverhaaltje weer...en die foto's...helemaal super! Geniet lekker van jullie vakantie! :D
Miss You!
Dikke kus non -
29 Januari 2008 - 12:47
Zusje:
Hi broer en schone zus!
WOW WOW WOW WOW!!!! Wat gaaf allemaal weer, jaloers jaloers jaloers... Maar goed ik heb ook bijna zeker een nieuwe baan en dat heeft wel een beetje met jullie mooie reis nu ook te maken. Haha, ik ga waarschijnlijk bij de Djoser werken (reisorganisatie voor verre rondreizen). Hiervoor moet ik natuurlijk ook af en toe een studiereisje maken en krijg ik 1000 euro reisbudget per jaar. Dus dat is wel erg leuk allemaal. Ik krijg volgende week donderdag de uitslag.
Moet zo eerst nog naar Amsterdam voor de C&A daar heb ik een tweede gesprek voor ook een leuke functie.
Er gebeurt hier dus ook nog genoeg, maar goed gaan eerst met papa en mama volgende week een paar dagen naar Schotland. Daar zijn wel geen koala's maar je kunt niet alles hebben natuurlijk...
XXX Martijn en Marion -
29 Januari 2008 - 13:16
Jorieke:
Wauw super hoor! Geniet er nog maar lekker van samen, en laat dat huisje nog maar even wachen hoor ;) Kus -
29 Januari 2008 - 14:58
Marian:
Hey rob en jolien! Jullie maken een hoop mee zo te horen, klinkt goed :D Die koala's zijn echt lief! Nog veel plezier daar! Wij gaan morgen eerst een kijkje nemen bij Vrienden van Amstel :D X Marian
29 Januari 2008 - 18:48
Youri:
He schatjes!
Klinkt allemaal erg goed! Mooi zeg gaan jullie Cairns halen??Geniet er nog effe van?? Wanneer komen jullie eigenlijk terug?
PS Die P party komt me toch bekend voor....
Kusje -
29 Januari 2008 - 20:01
Sabine:
Hoi Jolien en Rob,
Ik zat effe te surfen, en kwam jullie site tegen. Leuk man!! Klinkt allemaal echt super gezellig, kan niet wachten tot ik er ook kom!!
Maar leuke dingen beleeft allemaal zeg.
Groetjes en tot 23 februari.
Sabine -
29 Januari 2008 - 20:57
Arie En Nel:
Rob bedankt voor de foto's van de vrachtwagens. Oh ja de overigen zijn ook prachtig. Uit de foto's blijkt dat jullie het nog enorm naar jullie zin hebben. Goed om dit op deze afstand te kunnen vaststellen. Jolien, ik ben even in verwarring. Wie ziet er nu leuker uit Jij of de Koala.
Doe voorzichtig verder tijdens jullie mooie reis. -
30 Januari 2008 - 21:47
ALIES:
ROB HET WAS WEER EEN LEUK VERSLAG EN GENIET VERDER SAMEN VAN DE RONDREIS GROETJES ALIES -
02 Februari 2008 - 04:34
Frans En José:
hoi jolien en rob
jolien wat een leuke foto met seren wiliams en van jullie bijde met de koala
de natuur is erg afwisselend en mooi fijn dat jullie nog een maand hebben om van te genieten hier leeft iedereen erg met jullie mee ik krijg veel reactie's over de site en vragen over hoe het met jullie gaat.johan zal denk ik blij zijn met de vrachtwagens groeten en een dikke kus mam en pap -
02 Februari 2008 - 09:34
De Vries:
he robbbbbbb! wauw wat gaaf allemaal zeg!!daswel weer heel wat anders dan dat gezellige maa toch saaie leventje hier in la france...mooi is dat...jij lekker op reis en ik maar blokken hier!!bleah!!,haha..he schat,geniet er lekker van en groetjes aan jolien!
kus maus -
02 Februari 2008 - 13:21
Eveline:
Hé Rob en Jolien,
Wat leuk om een update van jullie avonturen te lezen! Een uitgebreid verslag. Echt gaaf dat jullie het zo naar jullie zin hebben Down under.. En mooie foto's, wowie!! Als ik jullie verhalen lees en de foto's zie, krijg ik ook wel een beetje de kriebels.. Maar ik heb net een job gevonden, dus nog maar ff niet..
Nog heel veel plezier!
Kus Eef -
03 Februari 2008 - 09:40
Claire:
Wat geweldig allemaal!
Echt zo super om jullie verhaal te lezen en natuurlijk de foto's te zien.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een beetje jalours ben..;)
Kheb nu sinds een weekje een contract bij de KLM dus ben ook druk met vliegen en reizen, het blijft een geweldige bezigheid :).
Geniet echt van alles daar!
xx Claire -
03 Februari 2008 - 11:31
Hetty En Gerard:
Wat heerlijk te lezen en te zien hoe jullie genieten. Wat een leuke foto's van
Nadal met Rob en Serena met Jolien. Ga nog lekker zo door met deze prachtige reportages en foto's. Dikke kus van ons. Gerard en Hetty -
03 Februari 2008 - 15:12
Anne :
Heeej lieve Jolien!!
Meisje, wat zijn jullie toch een stelletje globetrotters! Jullie maken wat mee zeg! Fantastisch verhaal en super indrukwekkende foto's! Wat een leven toch! Haha :D en ik las dat je je stageverslagen af hebt! Dat moet ook een geweldig gevoel geven, dan kun je nu ook echt zorgeloos gaan genieten! Zodra je weer terug bent en ik sta ook weer met me beentjes op de Nederlandse gronden, dan spreken we zeker weten wat af!! Maar das zaak voor later! Voor nu; genieten!! Groetjes aan Rob!
Dikke knuffels en veel liefs, anne! -
05 Februari 2008 - 13:07
Rune:
Heyy jolien! Ik lees net dat je inderdaad ook in gold coast bent geweest. Wat grappig! Leuke reis die je nu aan het maken bent! Over 3 maanden hopen wij precies hetzelfde te doen :) Ik hou de rest van je avonturen in de gaten.. Veel plezier nog! Groeten Rune -
05 Februari 2008 - 17:55
Ruud:
Ik heb de hele dag gewerkt en wat een lap tekst.... WEL EENS GEHOORD VAN ALINEAS!!!!!!!
Maar goed ik probeer het morgen nog wel eens ;) Veel plezier nog gappies.
grtjes. Ruud -
05 Februari 2008 - 21:05
Corina:
Hoi Rob en Jolien,
Wat leuk om jullie verhalen te lezen! Rob, heb je echt dat beestje aangereden?? Nee toch.. Gave foto's ook verder! Vorige maand hebben we het jaarlijkse casinoavondje gehouden, we hebben jullie wel gemist hoor! En Jolien, we kunnen weer een extra vrouw gebruiken hoor (ook hadden de mannen dit jaar gewonnen, we 'mogen' er volgend jaar weer bij zijn!)! Hier alles oké, ook met de kleine Sem, als jullie terug zijn moeten jullie hem maar snel komen bewonderen.. Fijne reis nog!
Liefs, Ben, Corina en Sem