Wilsons Prom, kerst en oud en nieuw
Door: Jolien
Blijf op de hoogte en volg Rob en Jolien
04 Januari 2008 | Australië, Melbourne
Op 24 December (kerstavond) ben ik weer ingetrokken bij Jolien. Als voorbereiding op onze lange reis, waar we 6 weken lang op elkaars lip gaan zitten. Waar ik de hele kerst vrij was, vond Jolien het nodig beide kerstdagen te gaan werken. Jolien is nogal betrokken bij de zaak en vond het dan ook niet erg om dronken te zijn aan het eind van haar shift op 1e kerstdag. Nadat ze 2 uur slaap had gehad (dankzij lawaai) en een shot en wat punch van de General Manager had gekregen was ze dronken en kon ze alleen maar lachen. ’s Avonds zijn we met z’n 2tjes uit eten geweest bij een Italiaans restaurant aan de Yarra River. Dit was erg gezellig en overheerlijk. Op de 2e dag van de viering van de geboorte van kindeke Jezus zijn we ’s avonds naar de bios geweest, voor de film 1408. Een spannende film, die niets met kerst te maken had.
Oud en nieuw was Rob voor de verandering aan het werk, omdat Rob zo’n committent met zijn werk heeft (naar eigen zeggen, maar in werkelijkheid gaat het alleen om de 250% die hij uitbetaald kreeg). Voor mij was het een hele andere ervaring. In plaats van sneeuw (wat vorig jaar in Deventer aan de orde was) vonden ze het hier leuk om de aardeverwarming op 42 graden te zetten. Je leest het goed 42 graden!! Dus jurkjes tijd! In plaats van een leuk jurkje uit te hebben gezocht en dan te beseffen dat het 0 graden is en er dan beter een broek en een winterjas gedragen kan worden, kon ik dit jaar gewoon mijn gang gaan!!! Dus ‘verengelst’ dat ik ben, heb ik maar meegedaan met de korte jurkjes, zilveren schoentjes en zilveren tasje en ben ik in Engelse stijl naar een straat/park feestje gegaan. Anders als in Nederland is het hier verboden om vuurwerk af te steken, tenzij een organisatie het doet. De 3 vuurpijlen die de lucht in zijn gegaan om 12 waren dan ook illegaal. Het feestje zelf was erg chill! Denk een beetje aan de feestjes die wel eens langs de IJssel worden georganiseerd… Relaxte muziek en BYO Drinks (Bring your own drinks). Na een gezellige tijd in het park te hebben doorgebracht was het om half 2 alweer tijd om terug te gaan (lees 1 van de meiden was op haar knieën gevallen en bloedde mede dankzij de alcohol redelijk hard). In het hostel bij de receptie was het nog erg gezellig en de Hungry Jacks (Burger King) smaakte erg goed op dat tijd stip in de nacht. Uiteindelijk tegen half 4 gaan slapen (geen Masja om half 8 tegen gekomen dit jaar). Tegen 7 uur kwam Rob thuis, die tot half 4 gewerkt had en er nog een personeelsfeest aan vast had geknoopt.
04 Januari 2008 - 12:04
Opadepopa:
hallo you2 - very interesting report
piepend coloured beachsand is ons bekend.
wij liepen in 1979 !!! met blote pootjes ook te piepen -sjieiet -sjiet .
bibi en keep smiling.
groetjes en liefs van ons. -
04 Januari 2008 - 15:19
Jorieke:
ben benieuwd naar t geluid, kan me er niks bij voorstellen.. Kus! -
04 Januari 2008 - 19:50
Frans En José:
Leuke verhalen weer, mischien gaan we ook nog een keer down under kijken. Hoewel het wel ver weg is.
Groetjes xxx -
05 Januari 2008 - 11:55
Arie En Nel:
En alweer een leuk verslag. Goed ook om te lezen dat jullie de feestdagen goed door gekomen zijn, al dan niet in gepaste dronkenschap. Nog even 10 dagen buffelen en dan het volgende grote avontuur.
liefs en xxx. -
05 Januari 2008 - 17:25
Theo En Cato:
Jullie verhaal weer met interesse bekeken
De beste wensen voor 2008.
Nieuwtje: Bauke is 10 weken zwanger.
groetjes -
27 Januari 2008 - 14:04
Aartje Brinksma:
Hallo RobJolien,
Hoewel ik jullie berichten trouw volg, heb ik nog nooit gereageerd. Maar.. eens moet de eerste keer zijn. Als ik het goed begrepen heb, zijn jullie nu op vakantie (volgens mij al maanden).
Ik wens jullie nog veel plezier en Rob veel sterkte (!?) als hij straks alleen verder "moet".
Groeten, Aartje