Kangoeroes kijken pinguins pottekijken
Door: Jolien en Rob
Blijf op de hoogte en volg Rob en Jolien
07 September 2007 | Australië, Phillip Island
We begonnen deze toer met een wijnproeverij. Want als echte hotellos behoren we dat toch te doen;). Rob vond de wijnen van ‘The Gurdies’ niet bijzonder, Jolien daarentegen was met de zoete wijn en de rosé zeer in haar sas (volgens Rob zoete meuk). Na het proeven van de wijnen en het genieten van het landschap van de wijngaard zijn we doorgegaan naar een wildlife parkje. Dit was onze eerste kennismaking met de echte inheemse Australische dieren. Achter deur numero 1 bevond zich de Wombat, een schattig beestje dat lijkt op een mix tussen een stekelvarken zonder stekels en een beertje (zie foto’s). Een heel leuk beest, dat gaat glimlachen als je hem aait. Achter deur numero 2 konden we op de foto met een koala, wat overigens geen beertje is. We mochten er wel mee op de foto, maar mochten hem niet aanraken of oppakken, omdat dat verboden is in de staat Victoria. In Queensland daarentegen mag je hem gewoon vasthouden en aaien. Daarna kwam het leukste gedeelte: kangoeroes voeren!!!! Voor een kleine donatie mocht je een bak met voer pakken en de kangoeroes voeren. Waar Jolien eerst nog een beetje onwennig was met de kangoeroes, gaf Rob ze al gelijk een zoen. Rob voelde zich zo thuis dat ie er gelijk naast ging liggen. Wat als gevolg had dat een kangoeroe nieuwsgierig werd en aan hem ging snuffelen. Na het voeren van de kanga’s zijn we naar de Tasmaanse Duivel gegaan, helaas voor Rob speelde deze verstoppertje, zodat een fatsoenlijke foto haast onmogelijk was. Als Rob naar links ging,ging Taz naar rechts en vice versa. Door de upgrade in tickets die we hadden genomen konden we de pinguïns van heel dichtbij bekijken. Per groepen van 5 tot 10 pinguïns kwamen ze voorbij, zich totaal niet storend aan de vele mensen die op 1 meter afstand naar ze gluurden. Helaas mochten we geen foto's maken omdat dit de diertjes teveel zou verstoren.
Afgelopen maandag is Rob naar de brouwerij van Carlton bier geweest met Jos en Youri. De bierbrouwerij viel in vergelijking met Nederlandse een beetje tegen, maar ach, het is een BIERbrouwerij. Het hoogtepunt was uiteraard de productconfrontatie zoals dat in netjes Nederlands heet. Ieder glaasje pretvocht werd vakkundig op geur, kleur, smaakcohesie, diversiteit, temperatuur en karakter beoordeeld door het in een keer naar binnen te gieten. Daarna zijn we richting de stad gegaan om een kroegje te vinden om onze bevindingen verder te evalueren. En van al dat bier drinken krijg je dorst! Nodeloos om toe te voegen dat het niet bij één pint is gebleven, en dat nog wel op Joliens eerste werkdag!
Ondertussen zitten er alweer 2 werkdagen op! Het is een combinatie van receptie en bar. Aangezien deze aan elkaar vast zitten, is het makkelijk om dit te combineren. Dag 1 was vrij hectisch, gingen wat dingen mis en het was erg druk, dus niet heel veel geleerd. Dag 2 ging een stuk beter! De collega’s zijn gezellig en het werk is leuk om te doen, dus dat gaat helemaal goed komen! Ik moet wel even wennen aan het Engels, voornamelijk als Koreanen het spreken. Zo heb ik geleerd dat als iemand op zoek is naar een Burke (althans zo versta ik het) wil die eigenlijk gewoon een kamer boeken. Veel meer valt er nog niet te vertellen over het werk, dat komt wel als ik wat meer bekend ben met alles.
12 September 2007 - 11:15
Marion:
Hi daar,
Ziet er weer goed uit allemaal! Hebben jullie ook foto's van de Pinguins of mocht dat niet?
X Marion -
12 September 2007 - 12:40
Ruud:
Hey daar,
Gaat helemaal prima wederom. Super weer te horen. Het bier mist je wel een beetje hier Rob... en Jolien de skeelers roepenn ook om jouw aandacht. Hoe dan ook leuke verhalen over teddybeertjes.
XXXX Ruud -
12 September 2007 - 19:10
Je Vader En Moeder:
Leuk om te lezen. Wij krijgen al een beeld bij het Australie. Lees verder onze mail -
13 September 2007 - 05:56
Gijs:
Wat gaaf! -
13 September 2007 - 20:46
Frans E José:
Wij willen ook pinguins zien Haha
xx -
14 September 2007 - 03:08
Jolien:
Helaas was het verboden om foto's te maken van de penguins... Omdat ze komen als het donker is, is het niet echt leuk voor ze als ze continu flitsen zien. Dan voelen ze zich bedreigd en dan jagen we ze een beetje weg... dus helaas. -
14 September 2007 - 21:58
Tanta Hetty:
Wat hebben jullie in korte tijd al veel gezien en geproefd. Geniet nog maar lekker, ook op je werk. Wij blijven zo op de hoogte vab jullie doen en laten. Hrdstikke leuk, ook de foto's. Groetjes uit Gaanderen.
17 September 2007 - 09:34
Tanja:
Wat grappig om te lezen, heel herkenbaar.. Wally's and Gooroo's
De enige Wombat die ik ooit gezien heb lag dood naast de weg, dus jullie lopen nu al voor..
Die pinguins bij Philip Island waren toendertijd lui en volgevreten en waggelden heel langzaam voorbij..
Maar ik heb wel de foto's!!
Stuur ze wel een keertje door.
Kus
Tan
17 September 2007 - 16:36
Richard En Gertjan:
Dag Rob en Jolien,
Leuke plaatjes geschoten! Zo te zien nemen jullie het er van! Groot gelijk. Maar hoe zit het nu met de verhouding werken/vertier? Ongetwijfeld vinden jullie hierin een goede weg en keren jullie t.z.t. met veel wijsheid en ervaring terug naar huis. Maak er wat van!
Groeten van Richard en gertjan